Jeroen Wand → Huisartsenpraktijk Swijgman

Kapoenstraat 23

Studio Jeroen Wand is in 2007 opgericht door Jeroen Wand. De studio is gespecialiseerd in het ontwerp en realisatie van interieurs, meubels en producten voor particulieren, bedrijven en instellingen. 

“Materialen waar wij al bekend mee zijn kunnen ons ineens andere inzichten geven door ze opnieuw op te pakken, te onderzoeken en ze nieuwe toepassingen te geven.” Jeroen Wand

Studio Jeroen Wand maakt objecten, producten, installaties en omgevingen die aanzetten tot het vinden van alternatieve vormen van wat mooi of aangenaam is. Het echte aangename vind je naamelijk niet in de standaard, maar in de dingen die net even buiten die standaard om gaan. 

Door traditionele combinaties van materiaal en techniek om te gooien, te veranderen of aan te passen, ontstaan onconventionele productieprocessen zoals het lamineren van papier en het rotatie gieten van gips. De producten en objecten van Studio Jeroen Wand zijn de resultaten van experimenten en onderzoek naar deze unieke processen waarin de productie methode bepalend is voor de vorm en functie.

Jeroen Wand (1985) studeerde product design aan de Academie voor kunst en design Maastricht (MAFAD). In 2008 behaalde hij zijn master aan het Sandberg Instituur in Amsterdam. Sindsdien werkt en woont Jeroen Wand in Eindhoven.

www.jeroenwand.nl